Kattenshow in Aalsmeer 07-03-2010 georganiseerd door NVvK

22-03-2010
Jeetje wat gaan de dagen en weken toch snel!!! Maar op zondagochtend reden we weer in alle vroegte richting Aalsmeer. Wat zou deze dag ons weer gaan brengen. In Aalsmeer was er dit keer een siberen special, maar helaas vielen onze siberen Duny, Noetje en Gilda buiten de special prijzen, wel vond de keurmeester hun hun punten waard en mocht nu Gilda zich ook Kampioen noemen. Bij de noren was ik wel erg benieuwd, Caya, Ashley en Becky waren mee. Bij Becky was ik wel erg benieuwd, bij de vorige show kwam er een hevige discussie los ivm haar ogen. Dit keer ging het gelukkig goed, ze kreeg haar U1 maar verloor het van een leeftijd genootje met een wat rechter profiel. Ashley zit goed in de groei, de keurmeester vond haar ook een mooie meid en ze kreeg haar U1. Bij Caya hadden we hoge verwachting, ze zat erg goed in haar vacht en was al behoorlijk groot. Op 2 weken na mocht ze nog net niet mee doen in de "grote" groep, dus zat ze nog in de 6 tot 10 maanden. 1 maal bij de keurmeester was deze uiterst tevreden over Caya, en moest ze regelmatig terug komen. Met de eindstreep BEST IN SHOW. gaaf he. Om 19.00 uur gingen we moe maar zeer voldaan nar huis.


 

Kattenshow in Utrecht 31-01-2010 georganiseerd door Neocat

08-02-2010

Op zondagochtend 31-01-2010 al weer om pffff 5 uur de wekker, je moet er wat voor over hebben he. Om ong. 6.45 uur sloten we aan de rij die buiten stonden te wachten en het was koud!!!!! en glad ook nog eens, we glibberde vanzelf het terrein op van de veemarkthallen. Om 7.00 uur werden de eerste buitendeuren geopend en konden we tenminste "binnen" wachten tot we naar de veteriaire keuring konden. Ongeveer 7.30 uur konden we bij onze kooien, en ook hier was het zo koud, dat je kon zien dat je je adem uitblies. Maar goed, gelukkig werd het toch wel wat warmer door de warmtestralers aan het plofond. Duny, Gilda ,Noet, Caya, Ashley en Becky lagen lekker in hun tentjes in de kooien en vonden eigenlijk alles wel best zo. De 3 siberen werden al vrij snel opgeroepen en kregen gelukkig allen 3 hun CAC waardoor Duny en Noet zich nu Kampioen mogen noemen. Gilda mag zich hoop ik een volgende show kampioen noemen die heeft nog 1 CAC nodig. Noet werd nog een x terug geroepen voor de BIV maar helaas ons meissie werd het niet. De 3 noortjes zitten nog in de kittenklasse, dus die kregen niet hogere punten dan hun U1, gelukkig waren de keurmeesters het daar ook mee eens en kregen ze inderdaad hun U1. Caya werd nog teruggeroepen voor de Best in Variëteit en madam kreeg met haar 8 maanden haar 1e BIV. Ook werd ze voorgedragen voor Best in Show, maar dat was te hoog gegrepen. Becky werd ook voorgedragen voor Best in Show en na een leuke discussie tussen de keurmeesters verloor ze het jammer genoeg van een kitten van 6 maanden en ja dan is onze Beckje met haar 4 maandjes toch maar een klein popje. Maar toch zijn we reuze trots op onze kanjers. ze hebben het de gehel show top gedaan en we gingen dan ook om 17.30 uur voldaan weer naar huis.

 

Kattenshow in Spijkernisse 13-12-2009 georganiseerd door ECF

08-02-2010
Ja, de show is al even geleden geweest. En helaas ging de tijd al weer zo snel dat we de volgende show ook al hebben gehad!! maar toch nog maar even een zeer kort verslagje. Op weg naar Spijkernisse dit keer met 6 poezen. Romy, Caya, Ashley, Duny, Noet en Gilda. Zie hiervoor ook pagina poezen, hier zie je alle uitslagen. Zeker een succesvolle show geweest.

Kattenshow in Rijswijk 15-11-2009 georganiseerd door Felikat

16-11-2009
Zondagochtend 15-11-09 weer naar een show in Rijswijk, we waren er gelukkig zo. Dit keer kwamen we daar aan met 5 poezen, dit maal hadden we meegenomen: Duny, Noet, Gilda, Caya en Ashley. Dit was een internationale show en waren er dus veel keurmeesters uit het buitenland aanwezig. Wij hadden een keurmeester uit Italië, zij was erg lief voor de poezen en bekeek ze dan ook van alle kanten. Caya mocht als eerste de spits afbijten, ze deed het erg leuk en kreeg haar U1. Na de pauze waren de siberen aan de beurt Noet en Gilda, werden helaas in de zelfde groep beoordeeld, zodat maar 1 de CAC kon halen, de keurmeester vond het heel erg moeilijk en kon eigenlijk niet kiezen tussen de beide dames, Noet kreeg na een moeilijke keuze haar CAC en Gilda kreeg een U1. Duny kreeg ook haar CAC. Ashley was natuurlijk onze trots, dit meisje is bij ons geboren, dus waren we erg nieuwsgierig naar haar waardering, maar ook zij deed het goed en kreeg haar 1e U1. Ashley en Noet werden nog voorgedragen voor Best in Show. Maar helaas viel de keuze op andere. Al met al een leuke en vermoeiende dag.

13 dec. 2009 zijn we ook weer aanwezig op de kattenshow in Delft!!! Daar gaan we dit keer naar toe met 6 van de poezen namelijk: Romy, Caya, Ashley, Duny, Noet en Gilda.

Kattenshow in Rotterdam 03-05-2009 georganiseerd door ECF

04-05-2009
Zondagochtend 03-05-09 gingen we weer op weg naar een kattenshow dit keer in Rotterdam, lekker dichtbij. Ong. half acht sloten we aan in de rij voor de veterinaire keuring. "We" werden weer goed gekeurd en mochten doorlopen naar onze kooien. Dit keer hadden we 4 poesjes bij ons, Romy, Duny, Noet en Gilda. Voor Noet en Gilda was dit de eerste keer dus toch wel spannend hoe ze zouden reageren op deze dag. Maar ze deden het alle 4 ontzettend goed. Romy mocht als eerste komen bij de keurmeester, ze was erg tespreken over haar en Romy kreeg dan ook haar eerste CAGCI. Na een kleine pauze voor ons, was Gilda aan de beurt. Gilda vond het allemaal erg interessant. De keurmeester vond haar ook een erg mooi poesje en had ze haar eerste U1 te pakken. Hierna mocht Noet komen, ook zij vond het erg leuk om zo op tafel te mogen lopen, zij kreeg ook haar eerste U1. De keurmeester gaf wel aan dat Noet zeker een pluspuntje had t.o.v. Gilda en dat we Noet nog wel terug zouden zien. Hierna mocht Duny als laatste, ook Duny was naar tevredenheid en kreeg haar U1. Noet werd in de loop van de dag teruggeroepen samen met een ander poesje van haar leeftijd. De keurmeester moest kiezen en koos voor Noet, zij kreeg de Best in Variëteit. gaaf he.!!!! Romy,Duny en Noet werden alle 3 teruggeroepen voor de best in Show maar helaas viel bij alle 3 de keus op een andere poes. Maar wij waren natuurlijk apetrots op onze kanjers.


Kattenshow in Turnhout (B) 15-02-2009 georganiseerd door BCF

20-02-2009

Zondagochtend al heel vroeg ging de wekker, want ja we of eigenlijk ik had ons opgegeven voor de kattenshow in Turnhout (België). Dat wordt nog een eindje karren dus op tijd van huis. Om ongeveer half acht sloten we netjes aan in de rij voor de veterinaire keuring, daar kregen we te horen dat we onze kooien mochten gaan opzoeken want alles was ok. Gelukkig hadden we dit keer een leuke plek in het midden en hadden dus een beetje de ruimte ipv in een hoekje gepropt.Al vrij vroeg werd Romy als eerste opgeroepen om bij de keurmeester te komen. Hij bekeek haar weer van alle kanten en vond het een mooi poesjeen vond haar dus de CACIB waard. Hier waren we natuurlijk helemaal blij mee want nu is ons meisje Internationaal Kampioen. Ook werd ze nog voorgedragen voor de Best in Show (BIS), maar helaas waren de tegenstanders net iets meer in de smaak van de keurmeesters. Daisy werd ook opgeroepen voor de keurmeester, zij moest het gelijk opnemen tegen een ander Noors Tortie poesje, ook dit poesje zat beter in de vacht dan ons Daisje en vond de keurmeester dus dat Daisy helaas niet haar puntjes kreeg maar kreeg ze wel haar U1. Bijna tegelijkertijd met Daisy mocht Duny ook komen, deze keurmeester (een andere) vond Duny ook een erg mooi poesje en kreeg ook weer haar U1. Ook Duny werd voorgedragen in Best in Show (BIS), maar ook hier gingen de meningen van de keurmeesters naar een ander poesje. Al met al hebben we toch een leuke en gezellig maar wel vermoeiende show gehad en gingen we toch wel voldaan weer aan de reis naar huis beginnen.


Kattenshow in Woerden 11-01-2008 georganiseerd door NPV

12-01-2009

Gisteren 11-01-2009 gingen we weer op weg naar de show in Woerden. Dit keer gingen we niet met 2 poezen opstap maar met 3 poesjes. Voor Duny was dit de eerste keer, dus best spannend wat zij van zo'n show vind. Maar eigenlijk ging het erg goed, ze speelde er lustig op los in de kooi en had het naar ons idee best naar haar zin. Romy werd dit maal als eerste opgeroepen, deze keurmeester Dhr. Appold bekeek Romy echt uit allerlei hoeken, volgens mij was Romy te overdonderd om te reageren maar ze was in elk geval wel gelijk ontdooid en vond de keuring wel interessant. Romy keek vrolijk om zich heen en de keurmeester vond Romy toch weer de
CACIB waard. Dus nu nog 1 show, dan wel in het buitenland, en ze mag zich int. kampioen noemen, leuk hè. Daisy mocht hierna komen, ze lijkt toch langzamerhand wel rustiger te worden, ze zat in elk geval niet meer zo vreselijk te trillen. Ook Daisy werd bekeken door Dhr. Appold, ook nu was hij tevreden en kreeg Daisy haar 3e CAC, dus mag zij zich nu ook Nederlands Kampioen noemen. Duny was de laatste die werd opgeroepen, ook zij was wel erg nieuwsgierig bij de keurmeester. Dhr. Baumann mocht haar keuren, helaas heeft hij geen uitleg gegeven van zijn bevindingen en konden wij zijn keurrapport niet lezen. Het enige wat we wel konden ontcijferen was dat ze een U1 heeft gekregen, dus gaan we er maar vanuit dat hij het een leuk poesje vond. (wij in elk geval wel ahaahh).Zowiezo vind ik het erg jammer dat alle keurrapporten niet te lezen zijn, gelukkig gaf dhr. Appold nog wel wat uitleg. Maar ja al met al toch een leuke dag gehad, en gaan we nu op voor de volgende. We zullen hiervoor nu wel naar het buitenland moeten, waarschijnlijk gaan we in febr. of maart nu naar België.


Kattenshow in Delft 14-12-2008 georganiseerd door ECF

15-12-2008.

Op zondagochtend ong. 7.00 uur begaven we ons weer in alle vroegte naar Delft voor de show. Daar we erg vroeg waren stond er gelukkg geen lange rij te wachten voor de veterinaire keuring en waren we dus snel aan de beurt en mochten we onze kooien gaan opzoeken. Helaas vond ik zelf dat we dit keer een niet zo'n leuk plekje hadden, we kregen precies 2 kooien op de hoek bij een doorgang, helaas dus erg krap. Maar ja dat mocht de pret toch niet drukken. Romy was al snel aan de beurt om bij de keurmeester te komen, deze keurmeester was erg te spreken over Romy, dus kreeg ze haar eerste
CACIB. Daisy was in de middag aan de beurt. Helaas blijft ze dit toch niet echt leuk vinden, maar gelukkig keek de keurmeester hier weer doorheen. En vond ze het toch een CAC waard. Nog 1x en Daisy mag zich ook kampioen gaan noemen. We hebben ons al weer opgegeven voor de volgende show in Woerden op 11 jan. '09 en dan nemen we Duny ook mee, ben erg benieuwd hoe zij het vind om naar een show te gaan en wat de keurmeesters van haar vinden.


Kattenshow in Wassenaar 23-11-2008 georganiseerd door NRKV

23-11-2008.

We hadden ons weer een keer opgegeven voor een Show. Ditmaal in Wassenaar, dus lekker dichtbij. Toch ging de wekker al om 5.30 uur, tjonge wat vroeg zeg. Om ong. 7.00 uur richting Wassenaar en daar maar aansluiten in de lange rij die al stond te wachten voor de veterinaire keuring. Gelukkig mochten we door naar binnen om onze kooien te zoeken. Na lang wachten mochten we eindelijk na de middaglunch van de keurmeesters bij ze komen. Eigenlijk vond ik het wel erg spannend Romy had namelijk al 2 keer haar CAC
gehaald, dus had ze er nog maar 1 nodig. De keurmeester bekeek Romy van alle kanten, koppie, staart, beharing etc. en kwam al heel snel met het oordeel CAC. Dit betekende dus ROMY IS NEDERLANDS KAMPIOEN. Wat waren we trots op ons meissie. Daisy werd uiteraard ook bekeken door de keurmeester. Daisy blijft dit alles toch maar eng vinden hoor, al die rare mensen die allemaal naar je kijken en aan je komen, brrrrrrrr. Maar gelukkig vond de keurmeester ook Daisy een CAC waard, dus zij heeft haar eerste binnen. Helaas werden we verder niet meer opgeroepen, maar toch waren we beretrots op onze kanjers. Moe maar voldaan reden we om ong. 19.00 uur weer naar huis.


Kattenshow in Houten 06-04-2008 georganiseerd door Saint Pro Cat

07-04-2008.

Zo gisteren de 2de keer met Romy en Daisy naar de show. In eerste instantie hadden we weer 2 trillende katjes bij ons maar gelukkig ontdooide ze snel. Nou ja, zo lang ze maar in de kooi lagen was eigenlijk alles goed. We konden ook de hele dag de kooi open laten staan ze bleven rustig liggen en lagen bijna de hele dag te slapen. Dus we waren toen al trots op onze kanjers, al waren ze nog niet eens gekeurd hahaha. In de middag werden we dan eindelijk opgeroepen met Daisy, nou nog even de borstel er doorheen en Daisy was er klaar voor. Eenmaal bij de keurmeester ging het goed even nog een beetje angstig maar toch waren we erg nieuwsgierig, dhr. de Beer (keurmeester) was erg tevreden over haar en ze kreeg haar 2de
U1. Bijna tegelijkertijd mocht ook Romy komen, nou Sonja snel Romy halen en ook dhr. de Beer wilde haar zien. We hadden eigenlijk het idee dat Romy al richting haar zomervacht ging dus hadden we eigenlijk niet zo´n hoge verwachting, maar de keurmeester was erg tevreden dus ook Romy kreeg haar 2de CAC. Wat waren we hier blij mee, dus nog 1 keer haar CAC en ze mag zichzelf kampioen noemen. Lachen toch. Het was een erge vermoeiende dag maar erg leuk. Op naar de volgende show.


 Kattenshow In Delft 16-12-2007 georganiseerd door ECF

02-04-2008

Ja, hier had eigenlijk ons eerste verslagje moeten komen van onze eerste Kattenshow 16 December 2007 te Delft. Maar ineens is de tijd wel erg snel gegaan, en staan we nu eigenlijk al weer voor de volgende kattenshow, dus nog maar even een klein verslagje. Ik weet nog wel dat we het erg spannend vonden, vooral die eerste keuring ook wel Veterinaire keuring, gelukkig mochten we naar onze kooien in de zaal. Onze kooien gevonden en aangekleed voor Romy & Daisy, voor beide of eigenlijk van ons allemaal de eerst keer naar de show. Na lang wachten, mochten we dan naar de keurmeester. Daisy vond het toch allemaal wel eng zat gelijk zielig te trillen, maar met haar 4 maandjes wist ze toch de keurmeester te overtuigen. Daisy kreeg haar 1ste U1 (uitmuntend 1). Daisy moest ook nog een keer terug komen voor de Best in Varieteit(BIV). Maar helaas ging de keus naar een ander katje in de klasse 3 tot 6 maanden. Ach volgende keer beter. Romy viel ook in de smaak van de keurmeester, zij kreeg haar 1ste CAC. Romy werd ook voorgedragen voor de BIV en onze trots werd gekozen.(in de open klasse).Je kan natuurlijk wel geloven dat wij erg trots waren/zijn op onze poezen, en dat we met mooie keuringsrapporten naar huis gingen.